UGLY LOVE - Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover 💙 RECENZIE

UGLY LOVE - Despre fața urâtă a iubirii



Autor : Colleen Hoover

Editura : Epica 

Categorie : Romance . Young Adult . EpicLove

Data publicării : 2016

Nr. pagini : 347

Tip copertă : paperback

Editor : Anca Eftime

   Sunt o mare fană a scriitoarei Collen Hoover . Am citit toate carțile ei apărute la noi, în România, chiar dacă mereu abordează teme diferite în romanele ei , mereu întâlnesc personaje excepționale  în care mă regăsesc . 

De data asta , mă regăsesc în personajul principal masculin Miles Archer un pilot de avioane, în adolescență el a trăit o iubire pasională . Care , la final afla ce înseamna dezamăgirea unei iubirii  ”fața urâtă a iubirii”  Nu vrea să mai audă de așa ceva, și-a promis că inima lui nu va mai bătea niciodată pentru cineva. Bântuit de un trecut întunecat , Miles și-a construit un zid format din frică , durere si  tăcere . 

Miles are capitolele sale. Cu șase ani în urmă, povestea tânărului pilot, se desfășoară prin propriile lui cuvinte.Este totuși și partea care m-a atras cel mai mult .


”Uneori, părţile frumoase ale iubirii se mută înapoi, în Phoenix.
Părţile urâte ale iubirii sunt prea grele să se mute înapoi, în Phoenix. Părţile urâte ale iubirii nu te pot ridica.
Ele te

C
O
B
O
A
R
Ă.

Te apasă cu greutatea lor.

Te îneacă.

Te uiţi în sus şi te gândeşti: Îmi doresc să fi fost acolo, sus.

Dar nu eşti.
Iubirea urâtă se contopeşte cu tine.
Te consumă.
Te face să urăşti totul.
Te face să realizezi că părţile frumoase nici nu merită trăite.

Aşa că renunţi. Renunţi la tot. Nu mai vrei iubire, niciodată, indiferent ce fel de iubire, pentru că niciun fel de iubire nu merită să mai trăieşti vreodată părţile ei urâte.
Nu-mi voi permite să mai iubesc pe nimeni, niciodată, Rachel.
Niciodată.”

Tate Collins este studentă și asistentă la un spital în weekenduri .Ea se mută cu fratele ei mai mare care este pilot și coleg de muncă cu vecinul său Miles, iar în prima ei noapte în oraș îl cunoaște pe acest necunoscut , beat la ușa apartamentului și plângând după o fată pe nume Rachel .La rugămintea fratele ei,îl lasă să doarmă pe canapea până iși revine din beție. De aici, cei doi încep sa fie tot mai atrași unul de celălalt.


”Miles este totul.
Aşa e când faci o pasiune pentru cineva. Nu e nicăieri, iar apoi, dintr-odată, e peste tot, chiar dacă nu vrei să fie.
Mă face să mă întreb dacă eu sunt pe undeva pentru el, dar gândul ăsta nu ţine mult. Pot să-mi dau seama dacă un tip e atras de mine şi, în mod sigur, Miles nu intră în această categoric. De aceea, trebuie să găsesc o cale de a opri toate sentimentele care mă cuprind, atunci când sunt în preajma lui.”


 Tate e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.
Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă:
INIMILE SUNT INVADATE
PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE
REGULILE SUNT SPULBERATE
IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ .


”Dacă aş putea avea o superputere, ar fi puterea de a mă infiltra. M-aş infiltra în mintea lui, ca să-i pot citi toate gândurile.
M-aș infiltra în inima lui și m-aş răspândi în ea, ca un virus.
M-aș numi Infiltratorul.”


”Ugly Love”este povestea unei fete puternice , ce luptă pentru iubirea sa și a unui băiat cu inima făcută spulbere , frântă , ce numai crede în iubire. O poveste ce explorează dragostea și a doua șansă, pentru că uneori după ce ai cunoscut și partea urâtă a iubirii , poți fi norocos și să ai parte de iertarea și șansa de a fi fericit din nou . Trebuia doar să nu iți inchizi complet inima .



”Cine a inventat propoziţia, Te iubesc până la moarte, cu siguranţă nu a cunoscut genul de iubire dintre mine şi Tate. Dacă ar fi fost aşa, ar fi sunat: Te iubesc până la viaţă.
Pentru exact asta a făcut Tate.
M-a iubit, până am înviat.” 

Postez aici o piesă care descrie perfect acest roman romance . 
Ador această piesa ! 💕😍


 

„Numai Colleen Hoover poate adăuga unui singur roman atât de multă genialitate.” – Jamie McGuire, autoarea romanului Fericirea începe azi.
Colleen Hoover este autoare a numeroase romane pentru tineri, dintre care, nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestselleruri New York Times , dintre acestea sunt traduse în limba română la Editura Epica:  Hopeless. Fără speranță ,Slam, din dragoste pentru Layken, Verity ,Confess , Totul se termină cu noi , Speranță pierdută ” .

P.S : mă găsiți și pe bookstagram nemesis.booklover .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FĂPTURILE VĂZDUHULUI 🧚 👑 - de HOLLY BLACK /Recenzie / Storia Books .

”Mă regăsesc în noi ” de Jasinda Wilder - Recenzie 💜