”Mă regăsesc în noi ” de Jasinda Wilder - Recenzie 💜

Mă regăsesc în noi 



Autor : Jasinda Wilder 

Editura : Epica 

Categorie : Romance . Young Adult . EpicLove

Nr. pagini : 455

Data publicării : 2014

Tip copertă : paperback




 

”Moartea lui Kyle la numai șaisprezece ani a fost un șoc pentru toată lumea. Nell, fata care l-a iubit este înmărmurită de durere, chiar și cea mai bună prietenă a ei, Becca, nu știe cum să o ajute. Pentru că, în acel moment, viața ei este traversată de un cutremur. Dar, ceva frumos se întâmplă, iar vinovatul este Jason Dorsey, cel de care Becca este îndrăgostită chiar din clasa a patra, mai exact din momentul în care Jason i-a sărit în apărare lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior pentru că se bâlbâia. Pentru Jason, Becca aproape că nici nu exista, o considera doar prietena lui Nell. O invitație neașteptată îi aduce împreună pe Becca și Jason, iar el descoperă zi de zi cât de extraordinară poate fi ea, cascada de bucle negre, pielea măslinie, felul ei timid și liniștit câștigându-i inima.

 Dar fericirea și iubirea se pot naște atât de aproape de durere? 

Jason nu avea de unde să știe câte tragedii și câte izbânzi avea să cunoască și nici nu bănuia că în Becca ar putea afla iubirea vieții lui și, în iubire, fiecare dintre ei, regăsirea de sine.

Tuturor le va rămâne însă în suflet…

 Durerea care nu se uită niciodată.”

Persoanele care au citit primul volum , știu că acest  synopsis este unul greșit , deoarece Kyle moare la vârsta de optsprezece ani , iar relația dintre Jason și Becca a ajuns în punctul în care această iubire este deja una puternică și pasională . Dar să trecem la ale noastre :)

”Dacă cel mai rău te-au rănit cei care ar fi trebuit să te iubească cel mai mult , dacă ai căutat alinare după atâta agonie printr-o binecuvântată durere , dacă ai fost respins din cauza unei imperfecțiuni perceptibile , atunci aceasta este cartea pe care să o citești . Sunteți iubiți cu toții ; nu sunteți singuri ; sunteți frumoși . ” 

Jason Dorsey , este unul dintre vedetele fotbalului al liceului , inteligent , chipeș și pasionat de artă . Acesta, se dovedește a fi îndragostit de prietena cea mai bună a lui Kyle ,pe nume Nell  împins de tovarăși , Jason își face curaj și o învită la o întălnire . 
Nell îi trage țeapă în ultimul moment, și îl sfătuiește ,să o învite pe prietena ei , Becca . 

Relația lor începe din întămplare și împreună cunosc o dragostea adevărată , eternă și supusă la încercări dificile și dureroase , fiind mereu la bine și rău se ridică mereu unul pe celălalt , pe parcusul romanului asistăm la maturizarea lor .
Să fiu sinceră , am fost invidioasă pe relația lor atât de frumoasa :)).
Este atât de minunat  , să îți trăiești viața cu prima iubire ... 

 

” – Îmi place aici. Înțeleg de ce este locul tău preferat.

             – Ar trebui să-l vezi pe lumina, când este soare. Tot drumul până aici, flutură mâna în fața camionetei, unde dealul se pierdea în câmpie, sunt numai flori. Este minunat.”

             – Și, apropo. Acesta nu mai este locul meu preferat.

             – Nu mai este ? 

Dădu din cap și mă strânse mai puternic în brațe.

             – Acesta este. Tu, aici cu mine. În brațele mele.”

 

Becca de Rosa , este o persoană tăcută , timidă cu ceilalți , dar cu arătosul Jason Dorsey , se dovedește a fi foarte îndrazneață , ceea ce îl încântă pe Jason . De mic copil , Becca se bâlbâie , iar pentru a-și exprima gândurile ține ascuns un jurnal de poezii .

Părinții Beccăi , sunt foarte exigenți în privința școlii  , și o țin din scurt , dar datorită fermecătorului Jason , aceștia îi acordă mai multă libertate și încredere , deoarece băiatul are o cariera frumoasă in fotbal , și pe langă asta are și media școlara maximă . 

Jason  nu are viața perfectă , are parte de un tată abuziv , iar mama lui stă închisă în cameră pentru a nu lua bătaie , iar  Jason încasează toată bătaie pentru a-și proteja mama , iar cu timpul ,cu cât crește cu atât ripostează . 
Dar , o are alături pe Becca , care mereu îi bandajează rănile dupa disputele cu tatăl său și îi este alături .

”-Părinții își iubesc copiii și îi protejează . Le oferă adăpost și hrană. Toate rahaturile alea drăgăstoase de care eu nu am avut parte . Bătrânul meu . Nu a fost niciodată iubit și nu a știut cum să ofere iubire la rându-i . Mama a fost victimă atâta vreme încât nici nu-i mai pasa , așa că duc eu greul rahaturilor sale. ”

 ”Apoi , după o perioadă , durerea își câștigase propia identitate . Ca și cum ar fi ceva separat ... ca o bestie sau o altă creatură . Nu are legătură cu faptul că te bate tatăl tău , este vorba despre durere și despre faptul că te poți baza că e acolo . Este acolo și nu pleacă nicăieri . Când suferi o perioadă lungă de timp , durerea devine obișnuință . După o vreme , începi să ai nevoie de durere pentru că este ceva familiar cu care ești obișnuit . ” 

În pararel , vedem și evoluția personajelor din primul volum , aș putea zice cam prea mult ... 
Mi-aș fi dorit ca scriitoarea să pună accentul mai mult pe protagoniștii carții , dar ea cam învârte acțiunea în jurul lui Nell ... 
Mi-a plăcut mult această poveste de dragoste , nu am ce zice , autoarea știe cum să combine durerea , tragediile și dragostea și să transforme totul în ceva frumos . 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FĂPTURILE VĂZDUHULUI 🧚 👑 - de HOLLY BLACK /Recenzie / Storia Books .

UGLY LOVE - Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover 💙 RECENZIE